Dorse Taban Tahtası Tanıtımı

Dorse taban tahtası, kaymaz, kaydırmaz yüzey, dayanıklılık, hafiflik ve kolay temizlenebilirlik gibi özellikleriyle kamyon, tır ve çekme dorse üreticileri için idealdir. Bu ürün, yük taşıma kapasitesi yüksek olduğu için yüklerinizi daha güvenli ve konforlu bir şekilde taşımanıza olanak tanır. Ayrıca, sürüş esnasında daha az titreşim ve ses üretir, bu da sürüş konforunuzu arttırır. Dorse taban…

Kontrplak Kullanılan Niş Sektörler?

Kontrplak, yukarıda sayılan sektörlerin yanı sıra birçok farklı sektörde de kullanılmaktadır. Özellikle, az bilinen sektörler arasında aşağıdaki alanlar sayılabilir: Taşıt araçları yapımı: Kontrplak, taşıt araçlarının yapımında da kullanılmaktadır. Örneğin, otobüslerin, trenlerin ve uçakların iç mekan kaplamalarında kontrplak kullanılabilir. Bu alanda, kontrplak, hafiflik ve esneklik özelliklerinden dolayı tercih edilir. Reklam panoları: Kontrplak, reklam panolarının yapımında da…

Sektörlere Göre Kontrplak Kullanım Özellikleri

Kontrplak İstenilen ağaç türlerinde ki (kayın, kavak, çam) gibi tomrukların özel makineler ile soyulan ince soyma levhalarının (plaka, papel) lifleri birbirine dik gelecek şekilde en az üç tabaka ya da daha çok tek sayıda üst üste konularak preste özel yapıştırıcılarla yapıştırılmasıyla oluşturulan büyük boyutlu levha şeklinde bir malzemelerine denir. Kontrplaklar; geçmişten günümüze kadar dayanıklılığı ve dekoratifliği ile…

Beton Kalıp Yapımında Kontrplak Kullanımı

Yüzeyleri fenolik film kaplı, kenarları boya ile yalıtılmış yük taşıyıcı özellikte kontrplaklardır. Ağırlıkla koyu kahverengi film kullanılır. Fenolik film kaplama kalıbın beton yüzeyinden kolay ayrılmasını, betonun aşındırıcı etkisine ve rutubete dayanımı, dolayısı ile tekrar tekrar kullanımını sağlar. Kalıbın tipine (perde, döşeme, kolon, kiriş) göre beton basınçlarını karşılamak için ağırlıkla sert ağaçlardan elde edilen mukavemeti yüksek…

Dekoratif Ve Mimari Alanlarda Kontrplak Kullanımı

İç ve dış cephe, tavan, çatı kaplamaları olarak görünür yüzeylerde dekoratif, ağırlıkla yük taşıyıcı olmayan uygulamalardır. Dış cephe koruma boyaları ile bina cephelerinde, saydam ve yarı saydam boyalar ve cilalar ile iç dekorasyonda, seçilmiş iyi görünüm kalitelerine sahip, sert ve yumuşak ağaçlardan elde edilen kontrplaklar uygulanmaktadır. Gerek doğal görüntüleri ile gerekse üzerlerindeki boya ve cilayı…

Yapısal Kontrplaklar Nelerdir?

Kaplamasız, yük taşıyıcı özellikte olan kontrplaklardır. Orman ürünlerinden ğne yapraklı (softwood) ağaçlardan üretilirler. Türkiye’de büyük miktarlarda ve fiyatları ekonomik olmaktadır. Avrupa’da ladin kontrplak, Kuzey Amerika’da Douglas çamı örnekler arasındadır. Görünüm kaliteleri önemsiz ve düşüktür. İç yapıştırmaları fenol reçineli, suya dayanıklı olması tercih sebebidir. Yapılarda genel kullanım alanları, üzerlerine ek kaplamaların serildiği (parke, halı, kiremit, shingle,…

Kontrplak ve Kullanım Alanları

Kontrplak endüstrisi Türkiye’de ilk kuruluşu 1932 yılında başlamıştır. Dünyada kontrplak tekniğindeki gelişim, Türkiye’de bu endüstriyi etkilemiş ve son yıllarda modern fabrikalar kurulmuştur. Filmsiz Kontrplak Kullanım Alanları Yapı ve dekorasyon: İç bölme ve çatı kaplamaları yaparken Zemin ve parke endüstrisinde Dekoratif görünüm elde etmek için değişik çözümlerle Mobilya Alanı ve Kontrplak: Kapı yapımında filmsiz Raf olarak…